Arden Square is our second commission for Radius Payment Solutions and has seen us design a new 44,000 sq ft office on the last remaining plot in Crewe Business Park. Unique features include a Star Wars inspired bar and roof top terrace.

Project Credits
  • Radius Payment SolutionsClient
  • CreweLocation
  • Offices Sectors
  • Architecture Services
  • 44,000 sq ftSize
  • £15mValue
  • 2018 - OngoingProgramme
  • OngoingStatus
  • BREEAM 'Excellent'Certifications
  • Space InvaderCGIs

Our second

commission with Radius

44,000 sq ft

of high-quality workspace

1 Star Wars

inspired sky bar

BREEAM "Excellent"

targeted

The Brief & Design Development

As part of their continued growth, Radius Payment Solutions approached us to design and deliver a new workplace to house their telemetrics division and growing workforce. The new building aims to build on the success and lessons learned from their AEW designed 66,000 sqft global HQ, also within the business park.

Our initial brief was for the workplace to feel like part of the Radius Campus but, as it housed a different business, it could vary in its appearance from the HQ. The building needed not only to provide workspace but also provide a warehouse component for items to be delivered, packed and shipped – a new concept for the group.

Working closely with the end user, we led engagement workshops with senior management and department leads to help shape and develop the brief.
We also collaborated with the client and the interior designers to ensure the internal layout of the building was designed to maximise flexibility to allow for modern working trends as they change and develop.

The final design focuses on providing a flexible modern working environment that meets institutional standards, responds to operational requirements for the warehouse and provides an inspiring and engaging experience for workers and visitors.

We achieved planning approval for the initial scheme in 2018, before revising our proposals to meet Radius’ updated requirements, and achieved approval for a variation in December 2021. Work started on site in May 2022.

“Development of this exciting new building is key to our commitment to maintaining a great working environment for all of our employees. I’m particularly excited that it will incorporate state-of-the-art testing, warehousing and dispatch facilities for our telematics business, supporting our ambition to become one of the true global leaders in this high-growth market.”
Bill Holmes Chief Executive, Radius Payment Solutions

The Outcome

The final building is four storeys high and comprises two wings of workspace which flank a central space. This area provides amenity including a barista coffee station and pizza bar, vertical circulation, breakout spaces, meeting rooms and a roof top ‘sky bar’. All are arranged around a conical 4 storey atrium which terminates with a roof light. The Star Wars inspired sky bar will provide event space for staff and customers and will spill out onto the roof top terrace.

Externally the site accommodates ample south facing amenity for staff, accessed from the atrium area. The landscaped car park provides a large number of EV charging points and is designed with pedestrian movement across the site to the HQ in mind.

The building is clad in a fibre cement board in contrasting tones to provide a visually interesting and striking appearance with feature anodised cladding to pick up key characteristics of the building such as the roof top terrace.

Once complete, we hope to see an enhanced working environment for the whole team working at the Radius Campus and can’t wait for them to move in.

- Reception (Space Invader)

- Sky Bar (Space Invader)

Project Team

Phil Hepworth

Director

Let's Talk